Bezpłatne porady przez Internet

Słodycze reklamowe w formie gum do żucia

Słodycze reklamowe

Słodycze reklamowe

Reklamowe słodkości to niezwykle rozbudowana kategoria. Wbrew pozorom, zalicza się do niej nie tylko czekolady, ciastka, cukierki czy lizaki, lecz również gumy do żucia. To popularna przekąska, która doskonale sprawdza się wówczas, gdy zależy nam na szybkim odświeżeniu oddechu. Z powodzeniem wykorzystać można ją także podczas przeprowadzania kampanii marketingowego. Wówczas sięgnąć można po gumy, na opakowaniu których znajdzie się nazwa i logo marki, jej slogan reklamowy, adres strony internetowej czy ciekawa, przykuwająca wzrok grafika. Co jeszcze warto wiedzieć na temat tego produktu?Słodycze reklamowe w formie gum do żucia dostępne są w kilku różnych wersjach. Do wyboru mamy między innymi produkty bez cukru słodzone ksylitolem lub stewią, po które bez obaw sięgać mogą osoby dbające o zgrabną linię, drażetki wypełnione płynnym nadzieniem, gumy w wielu owocowych smakach stanowiące świetną alternatywę dla klasycznej, miętowej wersji, produkty funkcjonalne zawierające w swoim składzie szereg cennych witamin i minerałów, gumy nikotynowe, które doskonale sprawdzą się u osób walczących z nałogiem papierosowym oraz wyroby lecznicze. Ostatnie z nich to nic innego jak suplementy zawierające jedną lub kilka substancji czynnych, które uwalniają się w jamie ustnej. Jej błona śluzowa pozwala na szybkie i skuteczne wchłanianie danej substancji leczniczej do krwiobiegu. Równie ciekawie prezentują się gumy wybielające zęby oraz energetyczne (w składzie tych drugich znajdować może się na przykład guarana).

Słodycze reklamowe, jakimi są gumy do żucia, a dokładniej ich wersja bez cukru, przyczyniają się do stymulowania wydzielania śliny i szybkiego neutralizowania kwasów osadu nazębnego.

Zapewne nie każdy z nas zdaje sobie z tego sprawę, lecz produktów, jakimi są Słodycze reklamowe w postaci gum do żucia nie powinno się spożywać częściej niż 2 razy dziennie i żuć dłużej niż 5 minut. Związane jest to z faktem, iż w trakcie jej spożywania wysyłamy do mózgu sygnał, że do organizmu wprowadzony zostanie pokarm. Przyczynia się to do stymulowania produkcji enzymów i kwasów wykorzystywanych w procesie trawienia.

 

Tagi: , ,